Un magazin Spar din Arnhem, capitala provinciei Gelderland si unul dintre cele mai mari orase din Olanda, este primul supermarket unde poti plati cu moneda Bitcoin incepand de saptamana trecuta, scrie Freshplaza.com.

Supermarketul a fost deschis in luna martie si este situat in apropiere de centrul orasului. Magazinul face parte din lantul olandez Spar, care detine circa 12.500 de magazine in 35 de tari. Spar opereaza in majoritatea tarilor europene, dar si din regiuni din Africa, Asia sau Oceania. Astfel, proiectul inceput in orasul olandez ar putea fi extins la nivelul intregului grup.

Locuitorii din Arnhem sustin ca orasul lor este cel mai receptiv din lume cu privire la folosirea Bitcoin.

Desi a cunoscut fluctuatii masive si isi trage originile din miscarea Cyberpunk, moneda virtuala Bitcoin a suscitat mai multe dezbateri decat oricare alta alternativa la deja banalul numerar. Recent, un numar de comercianti online importanti, intre care Dell, Overstock si Expedia, au inceput sa accepte plati in bitcoin. Compania de plati online PayPal intentioneaza sa permita plati in bitcoin prin integrarea cu companiile Bitpay, Coinbase si GoCoin, trei mari companii de procesare a platilor in aceasta moneda.

Bitcoin a fost anul trecut in centrul atentiei, dupa ce s-a apreciat puternic din ianuarie si pana la inceputul lui decembrie. Ulterior, cotatia bitcoin s-a redus la jumatate din cauza temerilor legate de cadrul juridic. In prezent, cotatia bitcoin este cu 73% sub nivelul maxim de 1.147 dolari pe unitate atins pe 4 decembrie 2013. Variatiile mari ale Bitcoin ar putea avea un efect pozitiv asupra monedei, intrucat o aduc in centrul atentiei.

Sursa foto: Bitcoin, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri