Alegerea presedintelui american Barack Obama pentru inlocuirea lui Chuck Hagel la conducerea Pentagonului s-ar indrepta catre Aston Carter, fost oficial in Departamentul Apararii, au declarat mai multi oficiali din cadrul administratiei pentru CNN.

Hagel si-a anuntat demisia saptamana trecuta, dar a declarat ca va ramane in functie pana la confirmarea succesorului sau de catre Senat. Carter, care a fost adjunct al lui Leon Panetta dar si al lui Hagel, va aduce cu sine o experienta vasta in cadrul unui departament confruntat cu crize multiple in Orientul Mijlociu si pregatit sa intre intr-o noua faza in Afganistan, odata cu incheierea misiunii de lupta a NATO, potrivit Mediafax.

"Cariera lui l-a pregatit perfect pentru un astfel de moment", a declarat Michael O'Hanlon, un analist din industria apararii la Brookings Institution. In afara de faptul ca intelege birocratia Pentagonului, Carter este vazut si ca un bun manager al bugetelor mari, precum si ca un expert in achizitia de arme. El intelege, de asemenea, tendintele si tehnologia razboaielor viitorului.

Dar lui Carter ii lipseste tipul de experienta pe care o aveau Hagel si Panetta, precum si multi ani secretari ai Apararii, si anume experienta militara. Carter are experienta la Pentagon si academica, dar nu a activat niciodata in armata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri