Peste 530.000 de persoane au murit intre 1994 si 2013 ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme, potrivit unui raport al ONG-ului Germanwatch, care a realizat un index al riscurilor climatice pe baza numarului de morti si al pierderilor financiare din ultimii 20 de ani. In 20 de ani, circa 15.000 de fenomene meteorologice extreme au costat lumea peste 2.200 miliarde de dolari.

Potrivit Washington Post, indexul arata ca tarile care au suferit cel mai mult ca urmare a vremii extreme sunt situate in sud-estul Asiei si in apropiere de Marea Antilelor, astfel Honduras, Myanmar sau Haiti s-au clasat pe primele locuri in ultimii 20 de ani in acest index. Acelasi index arata ca SUA, care se plaseaza pe locul 26, este mai efectata de vremea extrema decat majoritatea statelor africane.

Si tarile europene au un istoric care le plaseaza sus in top. Potrivit autorilor studiului insa, majoritatea deceselor legate de vreme extrema din Europa pot fi atribuite unui singr eveniment din 2003, cand un val de caldura a ucis peste 70.000 de oameni in tari europene.

Index vreme extrema Europa

Unde se pozitioneaza Romania in indexul vremii extreme

Romania se plaseaza in indexul vremii extreme pe locul 29. Dupa pierderile financiare, Romania se claseaza pe locul 24 in top, iar dupa cele de vieti pe locul 42. Ca numar de morti la 100.000 de locuitori, Romania este pe locul 61.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri