Rezervele internationale de aur si valuta ale Ucrainei au scazut in noiembrie la minimul ultimilor 10 ani, in urma efectuarii unei plati de 1,45 miliarde de dolari catre Gazprom, arata banca centrala ucraineana, citata de MarketWatch.

In noiembrie, rezervele internationale ale bancii Ucrainei au scazut la 9,97 miliarde dolari, de la 12,6 miliarde dolari in octombrie. Un nivel mai redus a fost inregistrat in decembrie 2004, cand rezervele au fost de 9,71 miliarde dolari. Cifrele includ atat rezervele in valuta, cat si detinerile de aur, arata Mediafax.

Principalii factori care au dus la scaderea rezervelor internationale au fost plata unei datorii de 1,45 miliarde dolari catre gigantul rus Gazprom, precum si achitarea unor datorii guvernamentale de 897 milioane dolari, se arata intr-un comunicat al bancii centrale ucrainiene. Rezervele internationale ale Ucrainei s-au inscris pe un trend descendent incepand cu luna martie, de la izbucnirea conflictului cu Rusia.

In octombrie, rezervele de aur ale tarii au coborat cu 14,3 tone, la 26,1 tone, reprezentand cea mai redusa cantitate din ultimii sase ani, potrivit datelor publicate pe site-ul Fondului Monetar International.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »


Setari Cookie-uri