Camera inferioara a Parlamentului din Rusia, Duma de Stat, va discuta luni despre deteriorarea relatiilor dintre Washington si Moscova in cadrul unei audieri cu numele "Rusia-SUA: agravare temporara sau un nou Razboi Rece?", informeaza agentia Tass, in pagina electronica.

La discutii vor participa reprezentanti ai Ministerului rus de Externe, ai Academiei de Stiinte, Camerei Civice si Comisiei pentru Afaceri internationale din cadrul Dumei. Agenda include subiecte precum motivul deteriorarii relatiilor dintre Rusia si Statele Unite, conflictul politic din jurul Ucrainei, incercarile Statelor Unite de izolare a Rusiei si perspectiva relatiilor bilaterale, arata Mediafax.

"Congresul Statelor Unite tocmai a adoptat o rezolutie care pentru noi echivaleaza cu declararea unui Razboi Rece", a declarat inaintea audierilor presedintele Comisiei pentru Afaceri internationale din Duma, Aleksei Puskov, membru al partidului Rusia Unita. "Actiunile SUA fac o noua resetare imposibila. Audierile vor fi consacrate modului de a construi relatii pe viitor", a adaugat Puskov.

Ucraina, motivul discordiei

Camera Reprezentantilor din Statele Unite a adoptat o rezolutie impotriva Rusiei la 4 decembrie. Documentul acuza Moscova ca este un "agresor" in relatiile cu vecinii sai si ii cere presedintelui american Barack Obama sa furnizeze Guvernului ucrainean "echipament de aparare letal si neletal, servicii si antrenament".

Pozitia Rusiei si a tarilor occidentale in privinta situatiei din Ucraina difera radical. Rusia a negat in mod repetat orice implicare in criza ucraineana, dar Occidentul o acuza de participare la luptele din estul Ucrainei si a impus Moscovei o serie de sanctiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri