Grupul petrolier rus Lukoil spera sa obtina aprobarea autoritatilor de la Ankara pentru a construi o rafinarie in Turcia, a anuntat marti seara directorul general de la Lukoil, Vagit Alekperov.
Directorul general de la Lukoil s-a deplasat la Ankara pentru a discuta cu presedintele Comitetului de reglementare a pietelor energetice din Turcia, Yusuf Gnay, in legatura cu eventualitatea constructiei unei rafinarii in provincia turca Zonguldak, pe tarmul Marii Negre. Noua instalatie ar necesita investitii de aproximativ trei miliarde dolari si ar urma sa fie capabila sa trateze intre opt si zece milioane barili de petrol pe an, informeaza Rompres.

Grupul Lukoil urmeaza sa inaugureze in septembrie primele sale benzinarii din Turcia. seful de la Lukoil a estimat ca intrarea firmei pe care o conduce pe piata turca va fi benefica pentru concurenta, "cred ca concurenta se va intensifica, avand in vedere ca pe piata turca isi va face aparitia o companie care produce petrol si dispune de o retea de distributie", a declarat Alekperov.

In prezent, Lukoil (companie in care 17% din actiuni sunt controlate de gigantul petrolier american ConocoPhillips) produce 1,8 milioane barili de titei pe zi si este capabil sa proceseze 750.000 de barili de titei pe zi la cele patru rafinarii ale sale din Rusia. in afara Rusiei, Lukoil detine o rafinarie la Odessa (Ucraina), una la Burgas (Bulgaria) si alta - Petrotel -la Ploiesti (Romania), toate cele trei instalatii avand o capacitate totala de rafinare de 200.000 de barili pe zi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri