Economia europeana ar putea suferi pierderi posibile de 90 miliarde de euro in doi ani din cauza sanctiunilor occidentale impuse Rusiei pentru rolul in criza din Ucraina, a estimat premierul rus Dmitri Medvedev, relateaza AFP.

"Economia noastra a pierdut in urma acestor sanctiuni, cel mai probabil, cateva zeci de miliarde de dolari", a declarat Medvedev, intr-un interviu pentru televiziunea publica din Rusia. Dar, "potrivit calculelor economistilor nostri, economia europeana, in urma renuntarii la contractele cu Rusia si a adoptarii masurilor restrictive, a pierdut in cursul acestui an 40 de miliarde de euro si anul viitor va pierde 50 de miliarde de euro", a adaugat premierul rus, care a subliniat ca sanctiunile nu au fost "bune pentru niciuna dintre parti", relateaza Mediafax.

Uniunea Europeana, primul partener comercial al Rusiei, a adoptat de la anexarea peninsulei Crimeea, in martie, sanctiuni din ce in ce mai dure impotriva Moscovei, care au afectat din vara cele mai influente banci publice, lipsite de finantare, si sectorul petrolier, vital pentru Rusia. Multinationalele europene au investit masiv in ultimii ani in economia rusa pentru a profita de rata de crestere mai dinamica decat a UE si de aparitia clasei de mijloc dornice de consum.

Reprezentanti europeni din mediul de afaceri au criticat in mai multe randuri adoptarea sanctiunilor occidentale, avertizand in legatura cu impactul asupra economiei europene.

Sursa foto: Dmitri Medvedev/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri