Subsecretarul de Stat american Victoria Nuland a indemnat Chisinaul sa formeze "un Guvern profesionist, cu oameni integri", intr-o discutie la telefon cu premierul Iurie Leanca cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, anunta un comunicat al Guvernului de la Chisinau.

Premierul Iurie Leanca a avut o discutie la telefon cu subsecretarul de stat american pentru afaceri europene si euroasiatice, Victoria Nuland, despre rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie. Diplomatul american a indemnat Chisinaul sa formeze "un Guvern profesionist, cu oameni integri, care vor accelera reformele" in Republica Moldova, potrivit comunicatului, potrivit Mediafax.

La randul sau, premierul Iurie Leanca a asigurat ca obiectivele principale ale noului Guvern de la Chisinau vor fi reforma justitiei si combatarea coruptiei. In context, Iurie Leanca a mentionat ca, in procesul de realizare a tuturor acestor reforme, Republica Moldova mizeaza pe sprijinul sustinut al partenerilor externi. De asemenea, cei doi oficiali au pledat pentru intensificarea dialogului strategic moldo-american, lansat in martie la Washington. Totodata, Iurie Leanca a invitat-o pe Victoria Nuland intr-o vizita la Chisinau, la inceputul anului viitor. Cele trei partide proeuropene de la Chisinau negociaza in prezent acordul unei coalitii de guvernare, dupa ce au obtinut 55 de mandate in noul Parlament al Republicii Moldova, in urma scrutinului legislativ din 30 noiembrie.

Sursa foto: Shutterstock.com/Chisinau

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri