Cum credeti ca ati putea trai fara sa produceti niciun pic de gunoi? La prima vedere ati crede ca este imposibil sau foarte greu, iar ca acest lucru depinde intr-o mare masura de stilul de viata, insa acest lucru a fost demontat de catre o tanara care a aratat ca acest lucru este posibil.

Pana in prezent au mai aparut informatii despre un restaurant care a reusit sa nu produca gunoi in mai bine de doi ani de zile. Da, este greu de imaginat, insa cum a reusit aceasta femeie sa renunte complet la gunoi?
Totul a inceput in momentul in care Lauren Singer a inceput sa studieze cursuri despre mediu la Universitatea din New York. Foarte dornica sa protejeze mediul inconjurator, aceasta a dezvoltat un stil de viata care sa reduca la maximum impactul sau asupra mediului, dar intr-un mod pozitiv.

Cum a reusit? A decis sa renunte la orice obiect sau pachet din plastic

Totul a pornit intr-o zi in care, dupa ce a deschis frigiderul, Lauren Singer si-a dat seama ca aproape toate produsele din acesta erau ambalate intr-un fel sau altul in plastic sau in pachete care urmau sa fie aruncate, asa ca a decis sa puna punct acestui stil de viata si sa renunte complet la orice produs ambalat.

Lauren si-a dat seama ca cea mai mare parte eliminarea ambalajelor din plastic o va ajuta in demersul sau de a renunta complet la a strange gunoi. Si tocmai de aceea de fiecare data cand s-a dus la cumparaturi a strans totul intr-un ambalaj propriu, lucru pe care multi dintre noi l-am putea lua drept exemplu. Desi poate ca la inceput ar fi ciudat, acest lucru a ajutat-o pe tanara cel mai mult in demersul sau.

Dupa renuntarea la ambalajele din plastic ale produselor pe care le cumpara din supermarket-uri, Lauren a trecut la produsele de ingrijire personala. In loc sa le cumpere, aceasta a preferat sa si le faca singura. Mai mult, in ceea ce priveste obiectele vestimentare, Lauren Singer a decis sa renunte la hainele pe care nu le-a mai purtat de foarte mult timp. Am ramane chiar surprinsi daca am vedea cat de multe produse vestimentare sau accesorii de care nu avem nevoie se strang in timp.

Aceasta a mai descoperit ca un mod util de a stopa productia de gunoi a fost acela de a spune NU de fiecare data cand a pasit intr-un magazin care oferea, printre altele, pungi, ambalaje sau diferite facturi, ceea ce ar reduce considerabil formarea de gunoi.

Ce rezultate i-a adus renuntarea la gunoi

Rezultatele renuntarii la a mai face gunoi nu au intarziat sa apara.

1. Fac economii

“De fiecare data cand merg acum intr-un magazin imi fac o lista de cumparaturi, fara sa fiu nevoita sa cumpar din impuls produse scumpe si de care nu am nevoie. Totodata, cumparand mancare fara ambalaj (vrac – n.red) inseamna ca nu esti nevoit sa platesti si ambalarea. Cand vine vorba de imbracaminte renunt pur si simplu sa mai cumpar haine noi. Achizitionez imbracaminte din magazinele second-hand si imi cumpar hainele la reduceri substantiale”.

2. Mananc mai bine

“De cand am inceput sa cumpar produse vrac, alegerile nesanatoase s-au limitat considerabil. Mananc foarte multe fructe si legume BIO, dar si multe produse de sezon sau locale, din moment ce in piete se gasesc produse extrem de bune fara ambalaj”.

3. Sunt mai fericita!

“O data cu schimbarea stilului de viata acum nu mai petrec zilnic timp in magazine ci imi cumpar strictul necesar o singura data. Acum totul este mai simplu si lipsit de stres. Daca totul la inceput parea mai mult o decizie de schimbare a stilului de viata, acum este o poveste”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri