Imnul national al Chinei nu va mai putea fi intonat la nunti, inmormantari, baluri si alte reuniuni lipsite de conotatie politica si va putea fi cantat doar la anumite evenimente, care sunt "pline de demnitate", a anuntat vineri presa oficiala din aceasta tara, citata de Reuters.

Noua lege doreste "sa stabileasca o eticheta adecvata pentru imnul national (chinez), care reflecta independenta si libertatea nationala, o tara prospera si puternica si bogatia poporului", afirma agentia de presa de stat Xinhua.

Imnul Republicii Populare Chineze, intitulat "Marsul Voluntarilor", va putea fi intonat la inceputul unor sarbatori importante sau in debutul unor adunari publice cu caracter politic, cu ocazia unor reuniuni diplomatice oficiale sau al unor intalniri internationale semnificative, a adaugat aceeasi agentie de presa, citand un comunicat al Partidului Comunist din China.

Imnul chinez va putea fi intonat si atunci cand sportivii chinezi castiga medalii si "pe stadioanele in care ei lupta pentru demnitatea nationala". Persoanele care incalca aceasta lege vor fi "criticate si corectate", a adaugat agentia de presa Xinhua.

Imnul national chinez, un cantec patriotic, dateaza de dinainte de Revolutia comunista din China din 1949 si include urmatorul vers: "Infruntati focul inamicilor, marsaluiti spre inainte!".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri