Vladimir Putin a declarat joi, in cadrul conferintei de presa anuale, ca in Rusia nu pot avea loc "revolutii de palat" pentru ca in aceasta tara nu exista palate, relateaza RIA Novosti. Multi critici ai presedintelui Putin au popularizat recent ideea ca "tarul de la Kremlin" ar putea pierde puterea printr-o lovitura de stat.

"In ceea ce priveste revolutiile de palat, stati linistiti: noi nu avem palate, prin urmare, nu pot avea loc lovituri de stat de acest tip. Noi avem o resedinta oficiala - Kremlinul - care este bine protejata. Si este vorba aici de un factor important al stabilitatii statului nostru", a declarat presedintele rus. Totusi, a adaugat el, nu acest factor este cel care determina stabilitatea tarii, ci sustinerea manifestata de poporul rus pentru politica nationala, scrie Mediafax.

"Cred ca nu veti contesta faptul ca aceasta sustinere exista in ceea ce priveste axele principale ale politicii noastre externe si interne, deoarece oamenii sunt constienti ca noi, inclusiv eu, actionam in interesul majoritatii zdrobitoare a cetatenilor rusi", a conchis Vladimir Putin. Presedintele rus a raspuns joi la 53 de intrebari, respectiv cu una mai mult decat in 2013. Conferinta a durat trei ore si zece minute, fata de patru ore si cinci minute anul trecut. Intrebarile au fost adresate de 38 de jurnalisti, dintre care 30 rusi si opt straini. Putin organizeaza conferinte de presa anuale incepand din iulie 2001. In 2008, cea de-a saptea sa conferinta de presa a doborat recordurile de durata (patru ore si 40 de minute), de numar al jurnalistilor acreditati la acest eveniment (1.364) si de raspunsuri (106) oferite de presedinte.

Vladimir Putin a glumit pe seama unui jurnalist care a suferit doua atacuri cerebrale

Presedintele rus Vladimir Putin a glumit si pe seama unui jurnalist care a suferit doua atacuri cerebrale, spunandu-i ca pare beat, relateaza Huffington Post UK in editia electronica. Seful statului a fost intrebat de un jurnalist din Kirov de ce supermarketurile din Rusia nu au stocuri mai mari de Kvas, o bautura alcoolica locala.

Putin a glumit cu jurnalistul, spunandu-i ca pare sa fie beat si provocand amuzamentul auditoriului. De fapt, jurnalistul respectiv a suferit doua accidente vasculare cerebrale. Multi dintre jurnalistii prezenti au facut aceeasi greseala ca presedintele si chiar au postat informatia pe Twitter, fara a o corecta dupa aflarea adevarului. Televiziunea pro-Kremlin RT a prezentat insa scuze pe Twitter.

Vladimir Putin a vorbit in cadrul conferintei despre criza economica grava cu care se confrunta tara sa, in conditiile in care moneda nationala rusa traverseaza o perioada dificila din cauza scaderii pretului la petrol si a sanctiunilor occidentale.

Sursa foto: Putin, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri