Statele Unite si-au suspendat schimburile comerciale cu Crimeea pentru a protesta fata de alipirea acestei peninsule ucrainene la Rusia, a anuntat presedintele Barack Obama, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Decretul prezidential suspenda schimburile de "bunuri, tehnologii si servicii" americane inspre si dinspre aceasta regiune, a anuntat presedintele american Barack Obama. "Fac apel din nou catre Rusia sa inceteze ocuparea si tentativele sale de a anexa Crimeea", a declarat presedintele american, citat intr-un comunicat.

La randul ei, Uniunea Europeana a adoptat joi noi sanctiuni vizand Crimeea, prin care interzice toate investitiile europene, precum si croazierele, pentru a-si exprima opozitia fata de "anexarea ilegala", in martie, a acestei peninsule ucrainene de catre Rusia. "Administratia mea va continua sa coopereze strans cu aliatii si partenerii din Europa si de pe glob pentru (...) a sprijini suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei", a adaugat Obama.

In acelasi timp, Departamentul american al Trezoreriei a adaugat pe lista sa neagra 20 de lideri separatisti din Ucraina acuzati de "subminarea" stabilitatii acestei tari cu sprijinul Rusiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri