Autoritatile din Coreea de Nord au amenintat cu represalii Casa Alba si alte obiective americane in cazul in care Statele Unite ar sanctiona Phenianul pentru atacul cibernetic asupra Sony Pictures, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

Comisia Nationala de Aparare nord-coreeana (NDC) a dezmintit inca o data ca ar avea vreo legatura cu acest atac, ce a determinat Sony Pictures sa anuleze lansarea prevazuta pentru ziua de Craciun a peliculei "The Interview", o comedie despre un complot fictiv pus la cale de CIA pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Obama: Phenianul a orchestrat operatiunea

Presedintele american Barack Obama a declarat vineri ca Phenianul a orchestrat operatiunea. "Vom raspunde pe masura intr-un moment, intr-un loc si un mod pe care le vom alege", a avertizat el. NDC, citata de agentia de presa oficiala nord-coreeana, a replicat ca armata si populatia Coreei de Nord sunt "pregatite pentru o confruntare cu Statele Unite, in toate spatiile de conflict, inclusiv in cel al razboiului cibernetic, pentru a le distruge citadelele". "Contraatacul nostru cel mai dur va viza Casa Alba, Pentagonul si continentul american (...), si va depasi cu mult contraatacul simetric anuntat de Obama", a adaugat NDC.

Coreea de Nord, care a mai lansat amenintari la adresa Statelor Unite, a acuzat administratia Obama ca a fost "implicata profund" in realizarea acestui film.

Sony a anulat lansarea filmului "The Interview" in urma amenintarilor hackerilor, care au postat documente interne ale companiei, inclusiv e-mailuri si filme inca nelansate. Potrivit Biroului Federal de Investigatii al Statelor Unite, Coreea de Nord este responsabila de atacul informatic care a vizat studiourile Sony, in noiembrie, administratia Barack Obama anuntand ca analizeaza modalitati de riposta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri