Guvernul american sustine ca este necesar ca Phenianul sa-si asume responsabilitatea celui mai grav atac cibernetic comis in Statele Unite si sa despagubeasca studiourile Sony Pictures, victima acestor atacuri, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

"Daca vor sa ajute in acest caz, ei (nord-coreenii) ar trebui sa-si recunoasca vina si sa despagubeasca Sony", a declarat pentru presa Marie Harf, o purtatoare de cuvant a Departamentului de Stat, insistand asupra "increderii" Washingtonului in privinta rolului Coreei de Nord in acest "atac distructiv".

Sony Pictures a amanat lansarea filmului „Interviul care ucide!”

Statele Unite au acuzat Coreea de Nord ca este responsabila de atacul contra Sony Pictures, care a determinat compania sa anuleze lansarea, prevazuta de Craciun, a filmului "Interviul care ucide!", o comedie despre un complot fictiv al CIA de a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un. Harf nu a comentat insa informatii online potrivit carora conexiunile foarte limitate nord-coreene la Internet au fost puternic reduse luni, afirmand ca Statele Unite "studiaza o panoplie de actiuni" ca reactie data de atac. "Atunci cand vom raspunde, unele raspunsuri vor fi vizibile, altele ar putea sa nu fie", a subliniat ea.

Obama: „A fost un act de vandalism cibernetic costisitor”

Presedintele Barack Obama a apreciat, intr-un interviu difuzat duminica de CNN, ca el "nu crede ca acesta este un act de razboi. Cred ca a fost un act de vandalism cibernetic costisitor".
Atacul, dezvaluit la sfarsitul lui noiembrie de catre Sony, a paralizat sistemul informatic al companiei si a fost insotit de difuzarea online a cinci filme apartinand studioului, unele nelansate inca, a datelor personale a 47.000 de angajati, a unor documente confidentiale ca scenariul viitorului film cu James Bond si unei serii de e-mailuri foarte stanjenitoare pentru membri din conducerea Sony.

FBI a imputat vineri acest atac cibernetic - revendicat de grupul de hackeri GOP (Guardians of Peace) - Coreei de Nord, care continua sa nege orice implicare. Duminica, Phenianul a amenintat cu represalii Casa Alba si alte tinte americane, in cazul impunerii unor sanctiuni.
Guvernul nord-coreean "are o lunga poveste in privinta negarii responsabilitatii" actiunilor sale provocatoare, a subliniat luni Harf.

Intrebata despre amenintarile cu represalii proferate de Phenian, ea a raspuns ca "noi indemnam Coreea de Nord sa dea dovada de retinere, sa se abtina de la orice noua actiune amenintatoare in acest stadiu".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri