Sute de imigranti sirieni probabil se afla la bordul navei care a emis un semnal de alarma in largul Greciei, insa Paza de Coasta elena nu confirma prezenta persoanelor inarmate, afirma surse citate de ziarul italian La Repubblica, preluat de Mediafax.

Paza de Coasta elena a trimis doua elicoptere militare si o fregata spre nava-cargo aflata sub pavilion moldovean care se afla in Marea Ionica, in apropierea Insulei Corfu. Conform comandantului Pazei de Coasta, la bordul navei ar fi 600-700 de imigranti, probabil sirieni, care au emis alerta pentru ca ar fi fost abandonati de echipaj.

CItiti si Nava din largul Greciei cu persoane inarmate la bord este din Republica Moldova

Informatiile au fost confirmate de guvernatorul Insulei Corfu, Costas Nikolouzos. Nava-cargo Blue Sky M se indrepta spre un port croat in momentul in care a emis un semnal de ajutor, privind prezenta la bord a unor persoane inarmate.

Nava la bordul careia au fost semnalate incidentele a apartinut pana de curand unui armator din Romania. "Vasul a fost al unei fime din Constanta pana acum doua saptamani. Atunci a fost vandut unui sirian, din Siria. Nu mai are nicio legatura cu Romania", a declarat Adrian Mihalcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor. Mihalcioiu a adaugat ca nu are cunostinta despre prezenta vreunui cetatean roman in cadrul echipajului. "Nu stiu sa fie romani la bord si nici nu cred sa fie".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri