Presedintele francez François Hollande a apreciat luni ca grecii, chemati sa isi reinnoiasca Parlamentul la sfarsitul lui ianuarie, sunt "liberi sa isi aleaga destinul" dar avertizeaza ca viitorul lor Guvern va trebui sa "respecte angajamentele" tarii in cadrul Uniunii Europene, relateaza AFP.

"Grecii sunt liberi sa isi aleaga destinul dar, in acelasi timp, exista angajamente pe care si le-au asumat. Totul va trebui, evident, respectat", a declarat Hollande intrebat la postul de radio France Inter despre o posibila victorie a stangii radicale Syriza la alegerile legislative din 25 ianuarie.

Cancelarul german Angela Merkel a generat contoverse, duminica, in Germania, inclusiv in cadrul majoritatii sale politice, dupa dezvaluirile din presa potrivit carora ar fi pregatita sa lase Grecia sa iasa din zona euro in cazul preluarii puterii de catre stanga radicala in aceasta tara, scrie Mediafax.

In teorie, niciun mecanism nu prevede iesirea unei tari din zona euro. Dar, potrivit Berlinului, in cazul in care Grecia nu isi va mai indeplini angajamente, BCE ar putea restrange posibilitatile de refinantare a bancilor grecesti pana la punctul de a obliga Atena sa reintroduca drahma. Parlamentul grec a anuntat miercuri dizolvarea sa si a confirmat organizarea de alegeri legislative anticipate la 25 ianuarie, la care, potrivit sondajelor, Syriza este considerata favorita.

O astfel de victorie ar aduce o "schimbare necesara" in Europa care ar antrena pe aceeasi cale Spania si Irlanda, a declarat sambata liderul Syriza, Alexis Tsipras, care denunta politicile de austeritate impuse Greciei de catre creditorii sai.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri