“The flat white” este o bautura tip espresso preparata cu lapte, ceea ce o face atat de speciala fiind insa faptul ca se bazeaza pe o spuma foarte fina, in timp ce cantitatea de lapte folosita este mai echilibrata decat in cazul unei cafele latte. Rezultatul este o cafea foarte fina si tare. Produsul a mai fost introdus in doar cateva locatii exclusive din New York, insa ramane o necunoscuta pentru multi dintre consumatorii americani.

In schimb, pe strazile din Marea Britanie si Melbourne acest espresso este deja o bautura foarte populara in randul generatiei hipsterilor, produsul fiind introdus in meniurile Starbucks din anul 2010.

Starbucks a intrat pe piata din Romania in aprilie 2007, deschizand prima cafenea din Europa Centrala si de Est, ca rezultat al unui joint-venture incheiat cu partenerul sau european, grupul elen Marinopoulos. Grecii au pierdut franciza lantului de cafenele in Romania, actionariatul fiind schimbat la inceputul anului cu un joint venture intre mai multi antreprenori bulgari si compania-mama. In prezent, Starbucks detine pe plan local 12 cafenele. Lantul american are peste 20.000 de cafenele in 65 de tari si este cunoscut si pentru marca proprie de cafea.

Starbucks in Iasi. Cafeneaua ajunge la 12 unitati in Romania

Starbucks in Iasi. Cafeneaua ajunge la 12 unitati in Romania

Sursa foto: Espresso, Shutterstock.com