"Poate fi un pic pompos ceea ce spun, dar prefer sa mor decat sa traiesc in genunchi." Asa spunea Stephane Charbonnier, caricaturist si director al publicatiei de satira Charlie Hebdo, intr-un interviu acordat in septembrie 2012 publicatiei Le Monde.

Stephane Charbonnier (43 ani) sau Charb, cum ii spuneau cunoscutii, este unul dintre cei 12 jurnalisti omorati in atentantul cu arme automate din 7 ianuarie. Se pare ca el a prevestit atentantul in ultimul numar al publicatiei, in care a aparut o caricatura cu textul "Nu sunt inca atentate in Franta. Asteptati pana la sfarsitul lui ianuarie pentru a-si prezenta dorintele".

In noiembrie 2011, sediul din Paris al publicatiei de satira Charlie Hebdo a fost distrus cu cocktailuri molotov, iar site-ul saptamanalului a fost piratat. Ziarul tiparise la acel moment o editie dedicata legii islamice sharia, cu “Mahomed redactor sef”. Ulterior, in septembrie 2012, Charlie Hebdo a publicat noi caricaturi cu profetul Mahomed “in pozitii indraznete”.

Dupa atentantul din 7 ianuarie, autoritatile franceze ar fi confirmat ca numarul victimelor a ajuns la 12, conform publicatiei britanice International Business Times. In acelasi timp, unii martori sustin ca au vazut la sediu trei oameni cu gagule negre inarmati cu pusti Kalasnikov. Acestia au fugit cu un vehicul imediat dupa atac.

Sursa foto: Captura Twitter.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri