Jurnalistul Patrick Pelloux, care scria editoriale pentru publicatia franceza Charlie Hebdo si lucra in acelasi timp ca doctor, a scapat de atacul celor trei teroristi asupra sediului reviste pentru ca se afla la o intalnire cu pompierii si serviciile de urgenta.

Jurnalistul a acordat un interviu pentru televiziunea franceza iTele, in care a promis ca va pregati urmatorul numar al revistei. El a precizat ca publicatia va continua sa apara, ca semn ca asasinii nu au castigat.

Acesta a precizat, de asemenea, ca nu va fi usor sa continue cu publicarea revistei, insa acest lucru se va intampla pentru ca moartea jurnalistilor sa nu fi fost "in zadar", noteaza The Guardian. "Cu totii suferim, cu durere, cu frica, insa vom face asta pentru ca nu putem lasa stupiditatea sa castige", a declarat Pelloux.

In urma atacului de miercuri dimineata la sediul revistei Charlie Hebdo au murit 12 persoane, in timp ce in interiorul cladirii jurnalistii publicatiei erau in timpul unei sedinte editoriale. Pelloux a fost printre primele persoane care au venit la fata locului, dupa ce a fost chemat de un alt supravietuitor. Printre cei impuscati in timpul sedintei erau si patru dintre cei mai populari caricaturisti ai revistei, dar si din Franta: Cabu, Wolinski si Tignous, dar si cel care ocupa postul de director din 2012, Stephane Charbonnier, cunoscut ca Charb.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri