Interzicerea comercializarii in mai multe state din India a bauturilor celor mai mari doi producatori din industrie se transforma pe zi ce trece intr-un conflict intre autoritatile locale si cei doi producatori, in apararea carora a intervinit chiar statul american
Autoritatile americane si mai multe grupuri care reunesc oamenii de afaceri din SUA au avertizat statul indian in privinta interzicerii partiale sau totale a producerii si comercializarii bauturilor Coca-Cola Co. si PepsiCo Inc titreaza Forbes. Partea americana sustine ca aceste masuri aduc o imagine negative asupra mediului de afaceri din statul asiatic, imagine care va fi resimtita in scaderea drastica a investitiilor americane in India in viitor si chiar la renuntarea oamenilor de afaceri americani la afacerile derulate in acest moment in zona.

Un inalt oficial guvernamental American responsabil de comertul exterior a afirmat ca aceste actiuni reprezinta un pas inapoi pentru economia indiana. Ar fi un eveniment nefericit daca discutiile privind investitiile straine in India ar fi purtate cu persoane care nu trateaza companiile straine cu corectitudine a spus Franklin Lavin. Acesta a adaugat ca momentul nu este unul foarte bun pentru economia indiana care trebuie sa atraga sis a mentina un nivel cat mai ridicat de investitii straine, un astfel de conflict afectand increderea investitorilor straini in mediul de afaceri local.

Reprezentantul partii americane din Confederatia Indiana a Industriilor a declarat la randul sau ca spera ca oamenii de afaceri americani nu vor lua in calcul acest conflict in momentul in care vor analiza oportunitatea realizarii unei investitii in India. Eu vad aceasta situatie in contextul politicilor locale din India, iar investitorii ar trebui sa priveasca intreg contextul. Speram ca cea mai buna solutie va avea castig de cauza, a afirmat Kiran Pasricha.

Piata indiana a bauturilor racoritoare este evaluate la doua miliarde de dolari, Coca-Cola si Pepsi avand o cota cumulata de 80% din piata. Sase state indiene au luat decizia de a interzice producerea si vanzarea partiala si totala dupa ce autoritatile sanitar veterinare de la New Delhi au dat publicitatii o serie de teste care sustin ca bauturile racoritoare ale celor doi producatiri contin un nivel de pesticide mai mare decat limita permisa.

Oficialii Coca-Cola cat si PepsiCo s-au aparat in repetate randuri sustinand ca produsele lor nu reprezinta nici un pericol pentru sanatatea consumatorilor, si, in plus, respecta toate normele si reglementarile internationale. Cola pe care o bei in India este la fel de curata ca cea pe care o bei in Paris, a declarat directorul de comunicare al Coca-Cola pentru regiunea Asia, Kenth Kaerhoeg.

Ultimul cuvant in acest conflict il va avea Curtea Suprema din India care a oferit celor doi producatori o perioada de sase saptamani pentru a oferi instantei publice retele bauturilor proprii. Cele doua companii se afla pentru a doua oara in aceasta situatie dupa ce in 1977 autoritatile indiene au interzis total comercializarea bauturilor celor doi producatori, situatie care s-a mentinut timp de 16 ani. Si atunci, autoritatile comuniste de la acea vreme au cerut celor doi producatori sa prezinte retetele de fabricatie, dar acestia au refuzat fiind bine cunoscuta strasnicia cu care sunt pazite aceste secrete.

Statele Unite ale Americii reprezinta cel mai mare investitor strain din India cu un total de 17% din investitiile straine. Potrivit datelor administratiei americane, investiile oamenilor de afaceri americani in statul indian s-au ridicat anul trecut la un milliard de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri