"Tinand cont de context, suntem expusi riscurilor. Este, deci, important ca planul Vigipirate, care a fost ridicat in regiunea Ile-de-France si care face obiectul unor masuri particulare in restul tarii, sa fie consolidat saptamanile urmatoare", a precizat ministrul, la finalul unei reuniuni de criza la Palatul Elysee.

Autoritatile franceze au ridicat la maximum nivelul de alerta - si anume "alerta de atentat" - in regiunea pariziana, la scurt timp dupa atacul comis miercuri la sediul din Paris al publicatiei satirice Charlie Hebdo. Franta a trait 53 de ore de cosmar, de la atentatul comis miercuri la redactia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti, pana la luarea de ostatici sangeroasa de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris. In total, 17 persoane au murit in aceasta serie de atacuri comise de trei jihadisti francezi, care au afirmat ca s-au coordonat si care au fost ucisi de fortele de ordine vineri seara.

Cand va aparea urmatorul numar al publicatiei satirice Charlie Hebdo

Cand va aparea urmatorul numar al publicatiei satirice Charlie Hebdo

Fratii Chérif si Said Kouachi - considerati autorii atacului comis miercuri la sediul revistei Cherlie Hebdo - au murit vineri seara in confruntarile cu fortele de ordine franceze la sediul unei tipografii din localitatea Dammartin-en-Goële. Un barbat care era tinut ostatic a scapat cu viata, dupa ce s-a ascuns sub o chiuveta.

GAME OVER. Fratii Kouachi au fost ucisi

GAME OVER. Fratii Kouachi au fost ucisi

Citeste si:

Amedy Coulibaly, un islamist in varsta de 32 de ani, a fost omorat in interventia fortelor de ordine la un magazin evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului), unde a luat ostatici vineri. In cursul zilei de joi, Amedy Coulibaly a omorat o politista in zona Montrouge din Paris. Conform autoritatilor, el incerca sa atace sediul unui post de televiziune situat in sudul Parisului. Suspectul avea antecedente penale, el fiind arestat o luna in anul 2010, dupa ce fusese prins avand o arma automata de tip Kalasnikov.

Complicea sa, islamista Hayat Boumeddiene, in varsta de 26 de ani, este in continuare cautata de politie. Potrivit unui oficial din politia franceza, ea a reusit sa fuga in timpul interventiei fortelor de ordine.

Sursa foto: MediafaxFoto