Un miliard de oameni vor intra in hora consumului pana in 2025

Un miliard de oameni vor intra in hora consumului pana in 2025

600 de orase vor genera pana in 2025 65% din cresterea economica globala. Mai mult, pana in 2025 un miliard de oameni vor intra in randul consumatorilor, avand venituri suficient de mari pentru a se clasifica printre cei care conteaza in industria bunurilor si serviciilor. Circa 600 de milioane dintre acestia vor locui in 440 de orase in curs de dezvoltare.

Potrivit studiului McKinsey, centrul gravitational al economiei s-a schimbat in ultimele secole. Insa, odata cu mijlocul anilor 1980 schimbarea centrilor economici de la Statele Unite ale Americii spre Europa si ulterior Asia a devenit mult mai alerta. De departe cel mai rapid ritm s-a inregistrat intre 2000 si 2010.

Sursa foto: Oameni pe strada, Shutterstock.com

Mumbai, India

Mumbai, India

Orasul va avea nevoie din ce in ce mai mult de apa pentru consum si pentru salubrizare, fapt care va crea oportunitati pentru proiecte in infrastructura si managementul apei.

Sursa foto: Mumbai, Shutterstock.com

Seul, Coreea de Sud

Seul, Coreea de Sud

Adolescentii se uita la Seul pentru a afla cele mai noi tendinte din industria pop, aduse in prim plan de muzicienii coreeni.

Sursa foto: Concert Seul, Shutterstock.com

Dar es Saalam, Tanzania

Dar es Saalam, Tanzania

Datorita numarului mare de nou-nascuti si copii per locuinta, capitala Tanzaniei poate fi o oportunitate pentru companiile care comercializeaza alimente pentru copii sau pampersi.

Sursa foto: Copil Tanzania, Shutterstock.com

Tokyo, Japonia

Tokyo, Japonia

Capitala Japoniei beneficiaza de cel mai mare numar de depozite bancare din lume.

Sursa foto: Copil japonez, Shutterstock.com

Sao Paolo, Brazilia

Sao Paolo, Brazilia

Oamenii de marketing pot gasi o oportunitate de business ridicata: cresterea produselor de ingrijire a articolelor de imbracaminte o va depasi pe cea din Franta pana in 2025.

Sursa foto: Uscator de rufe, Shutterstock.com

Shanghai, China

Shanghai, China

Clasa de mijloc a Shanghai-ului, formata din oameni in varsta, va creste mai rapid decat in oricare alt stat din lume, transformand acest oras intr-un punct fierbinte pentru producatorii de echipamente medicale destinate acestor consumatori.

Sursa foto: Chinezi, Shutterstock.com