Politia franceza a descoperit, in noaptea de sambata spre duminica, o posibila ascunzatoare a lui Amedy Coulibaly, autorul mai multor atacuri in regiunea pariziana, relateaza AFP, preluat de Mediafax.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, ascunzatoarea se afla in zona Gentilly din sudul Parisului. Apartamentul a fost localizat datorita inregistrarilor telefonice, precum si cu ajutorul unui martor care l-ar fi recunoscut pe Coulibaly.

Jihadistul s-ar fi stabilit in aceasta locuinta incepand din 4 ianuarie. Politia a descoperit in apartament acte de identitate pe numele Amedy Coulibaly, patru pistoale Tokarev, un revolver, munitii, telefoane, bombe lacrimogene, un Coran si bannere similare cu cele utilizate de grupul Stat Islamic (SI). De asemenea, a fost stabilita o legatura intre cartusele descoperite la Fontenay-aux-Roses, la periferia Parisului, unde o persoana care facea jogging a fost ranita grav de gloante, si pistolul Tokarev gasit in magazinul evreiesc, unde Amedy Coulibaly a lansat un atac.

Suspectul, in varsta de 32 de ani, a fost ucis vineri in asaltul fortelor franceze asupra magazinului evreiesc din Paris, unde tinea ostatici. El a omorat patru persoane in acest magazin, dupa ce joi a impuscat mortal o politista la Montrouge. In 2013, el fusese deja condamnat la cinci ani de inchisoare pentru ca a contribuit la o tentativa de evadare a unui fost membru al Grupului Islamic Armat Algerian (GIA).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri