Papa Francisc a denuntat "forme deviante ale religiei" care, in opinia lui, s-ar afla la originea "masacrului tragic" de la Paris, unde 17 persoane au fost ucise in trei atacuri teroriste, Suveranul pontif criticand si fundamentalismul religios in general, relateaza AFP, preluat de Mediafax.

"Exista o cultura care o respinge pe alta, rezultatul fiind violenta si moartea. Am vazut un ecou trist de acest fel in masacrul tragic de la Paris. Fiintele umane devin sclave ale formelor deviante ale religiei", a afirmat Papa Francisc. "Terorismul de origine fundamentalista din Siria si Irak este o consecinta a culturii de respingere a lui Dumnezeu. Dumnezeu este refuzat, fiind considerat pretext ideologic", crede Papa Francisc.

"Asistam la un razboi mondial care se deruleaza prin mici secvente", noteaza Papa Francisc, pledand pentru dialog si oferind ca exemplu apropierea istorica intre Statele Unite si Cuba, la care a contribuit el. "Este un exemplu foarte drag pentru mine - modul in care dialogul poate edifica si contrui punti, asa cum s-a intamplat recent intre Statele Unite si Cuba", a adaugat seful Bisericii Catolice, indemnand Columbia si Venezuela sa restabileasca pacea si pledand pentru un acord intre Iran si marile puteri pe tema programului nuclear.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri