Jurnalistul Mawuna Remarque Koutonin de la „Silicon Africa” aduce in atentia publica o problema cu care tarile africane din fostul imperiul colonial francez se confrunta, taxe platite catre institutii si companii din Hexagon.

In 2014, 14 tari africane erau obligate de puterea de la Paris, printr-un „pact colonial”, sa-si puna 85% din rezerva lor externa intr-o banca centrala franceza aflata sub controlul ministrului de Finante din Hexagon. Potrivit „Silicon Africa”, situatia va continua deoarece politicienii si oamenii de stat africani care se opun sunt indepartati sau pot pati lucruri si mai urate.

Sursa citata sutine ca cele 14 state platitoare ale unei asemnea taxe sunt: Benin, Burkina Faso, Guineea Bisau, Coasta de Fildes, Mali, Niger, Senegal, Togo, camerun, Republica Central Africana, Ciad, Congo, Guineea Ecuatoriala si Gabonul. Franta este prima tara care poate cumpara orice tip de resursa naturala de pe teritoriul unei foste colonii. Doar dupa ce Franta isi manifesta refuzul, aceste tari pot cauta alti parteneri.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri