Umoristul francez Dieudonne a fost arestat preventiv miercuri, de politia din Paris, in cadrul unei anchete privind sustinerea terorismului, in urma atentatelor de saptamana trecuta din Franta, au anuntat surse judiciare, citate de AFP.

Justitia franceza a deschis luni o ancheta dupa ce Dieudonne s-a declarat "Charlie Coulibaly", sintagma creata prin alaturarea numelui revistei Charlie Hebdo si al islamistului Amedy Coulibaly, care a ucis patru evrei la un magazin din Paris. Intr-o declaratie pe Facebook, care ulterior a fost stearsa, Dieudonne a precizat ca a participat duminica la marsul de la Paris in memoria victimelor atacurilor, insa a ironizat manifestatia, catalogand-o drept "o clipa magica asemanatoare cu Big Bang", arata Mediafax.

"Stiti ceva, in ceea ce ma priveste, in seara asta ma simt Charlie Coulibaly", a adaugat el. Adept al provocarilor, Dieudonne a fost deja condamnat de justitia franceza pentru afirmatii antisemite. In septembrie 2014, el a ironizat decapitarea jurnalistului american James Foley de catre organizatia fundamentalista Stat Islamic. Autoritatile franceze au initiat si atunci o ancheta privind "apologie facuta terorismului".

Intr-o inregistrare video din 2010, umoristul a facut apel la eliberarea lui Youssouf Fofana, condamnat pentru uciderea in Franta a lui Ilan Halimi, un tanar evreu sechestrat, torturat si ucis in 2006. Cercetat pentru aceasta inregistrare, el a fost eliberat la inceputul lui februarie dar urmeaza sa compara in apel joi in partea civila a acestui dosar. Dieudonne M'Bala M'Bala se afla in vizorul guvernului de la sfarsitul lui 2013, iar justitia a interzis mai multe dintre spectacolele sale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri