Peste 20 de persoane, inclusiv mai multi straini, au fost dati disparuti in urma naufragiului, joi, al unui remorcher care efectua o cursa de testare pe fluviul Yangtze, in estul Chinei, au anuntat vineri autoritatile si presa de stat, relateaza AFP.

Salvatorii au putut sa recupereze trei dintre pasagerii navei, care s-a scufundat joi, catre ora locala 15.00 (9.00, ora Romaniei), cu "24 sau 25 de persoane la bord", a anuntat agentia oficiala China Noua. "Sapte sau opt" straini, intre care cetateni din Japonia, India si Singapore, se aflau printre persoanele date disparute, a adaugat agentia. Dupa ce a anuntat initial prezenta unui cetatean francez, ea nu-l mai mentioneaza in depesele ulterioare.

Contactat de AFP, consulatul Japonei la Shanghai a confirmat ca un japonez se afla printre persoanele date disparute. Este vorba, potrivit agentiei China Noua, de un inginer care lucra pentru calatoria de testare a remorcherului. Consulatele Singapore, Frantei si Indiei nu au oferit nicio informatie despre prezenta sau nu a unuia sau mai multor cetateni de-ai lor.

Una dintre persoanele salvate, Wang Chenkai, a declarat", citat de China Noua, ca tocmai verifica starea motorului impreuna cu inginerul japonez, cand "vaporul a inceput sa se incline brusc, iar apa a intrat imediat. Intr-o imagine difuzata de presa oficiala, se putea vedea un vas in mare parte scufundat.

Viceguvernatorul provinciei Jiangsu (est) Zhang Lei se afla la fata locului, vineri, pentru a conduce operatiunile de salvare, ingreunate de curenti si temperatura scazuta a apei, potrivit agentiei chineze. Potrivit salvatorilor, unii pasageri ar fi putut sa ramana blocati in habitaclul remorcherului, a adaugat agentia.

Naufragiul a avut loc la trecerea unor curenti foarte rapizi pe Yangtze, cel mai mare fluviu din Asia, intre orasele Jiangyin si Zhangjiagang, aproape de gura de varsare, in zona metropolei comerciale Sganghai. Guvernul provincial a afirmat ca remorcherul efectua calatorii de testare fara sa fi indeplinit procedurile prevazute de catre autoritati si fara sa fi furnizat in prealabil un raport despre starea vaporului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri