Un tanar de origine tuniriana, in varsta de 26 de ani, a fost arestat joi, in Germania, fiind suspectat ca s-a alaturat gruparii teroriste Stat Islamic (SI) in Siria, a anuntat Parchetul general federal, competent in materie de terorism, relateaza AFP.

Tanarul prezentat sub identitatea Ayub B. este suspectat ca a intrat in Siria prin Turcia, la sfarsitul lui mai, pentru a se alatura gruparii SI pana la revenirea sa in Germania, la mijlocul lui august, a precizat Parchetul intr-un comunicat. In timpul sejulului sau in Siria, el ar fi urmat o pregatire pentru lupta si pentru recrutarea unor noi jihadisti, a adaugat aceasta sursa, citata de Mediafax.

Justitia germana nu a gasit inca indicii ale unui plan concret de atentat sau ale unor pregatiri pentru atacuri. Berlinul estimeaza la aproximativ 550 numarul germanilor plecati sa lupte de partea gruparii Stat Islamic in Siria si Irak.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri