Numarul musulmanilor care traiesc in Europa a crescut constant, in ultimele doua decenii, de la 29,6 milioane in 1990 la aproximativ 44,1 de milioane in 2010 si constituie circa 6% din populatia vechiului continent. Cresterea continua a populatiei musulmane din Europa, in special in Uniunea Europeana, a ridicat insa o serie de probleme politice si sociale.

Tensiunile au aparut cu privire la probleme care tintesc locul religiei in societatile europene, rolul femeilor, obligatiile si drepturile imigrantilor, precum si sprijinul acordat terorismului. Aceste controverse sunt complicate de legaturile pe care unii musulmani europeni le au cu retele si miscari religioase din afara Europei. Aceste grupari sunt adesea acuzate de faptul ca descurajeaza musulmanii de a se integra in societatea europeana si, deseori, ca sustin radicalismul, arata un studiu din 2011 realizat de Pew Research.

Acelasi studiu arata ca in incepand cu perioada 2020-2030, musulmanii vor depasi serios peste 10% din totalul populatiei mai multor tari europene, printre care: Kosovo (93,5%), Albania (83,2%), Bosnia-Hertegovina (42,7%), Republica Macedonia (40,3%), Muntenegru (21,5%), Bulgaria (15,7%), Rusia (14,4%), Georgia (11,5%), Frantța (10,3%) si Belgia (10,2%).

Sursa foto: Shutterstock / Musulmani

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri