Locuitorii Sofiei, care inca nu si-au revenit de pe urma suprafacturarii energiei termice, se confrunta cu un nou scandal, compania in cauza fiind, de data aceasta, cea de canalizare si distributie a apei, detinuta de stat, care ar fi fost pagubita cu 250.000 de euro, informeaza NewsIn. "Compania de canalizare si distributie a apei cu sediul la Sofia a fost pagubita cu peste 250.000 de euro in 2005", au declarat consilierii municipali ai Partidului Socialist bulgar.

Fostul director al companiei, Boris Stoicikov, este acuzat ca ar fi incheiat, in cursul anului trecut, afaceri dubioase cu companii private, in valoare de peste 250.000 de euro. Stoicikov, in varsta de 30 de ani, a fost demis din postul de director in luna martie, dar reprezinta in continuare municipalitatea in Consiliul de Administratie. El a negat ca si-ar fi depasit atributiile sau ca ar detine actiuni la companiile private contractante.

Socialistii Anton Kutev si Borislav tetkov, primii care au tras semnalul de alarma in acest caz, au declarat ca vor prezenta toate probele adunate primarului Sofiei, Boiko Borisov, care ar trebui sa se adreseze biroului procurorului. Borisov a declarat ca a face acest demers inseamna "a te plange in van". "Este o repetitie a scenariului delapidarilor din cazul companiei de distributie a energiei termice din Sofia, Toplofikatia".

Ancheta despre conturile companiei Toplofikatia a fost declansata dupa ce s-a descoperit ca firma este falimentara si are datorii, in timp ce banii din incasari au fost folositi pentru achizitionarea de jacuzzi, un echipament de masaj si alte elemente necesare unui spa de lux pentru relaxarea directorului de atunci, Valentin Dimitrov. Acesta a fost arestat pentru evaziune fiscala si spalare de bani si se afla in inchisoare.

O serie de scandaluri legate de delapidari in cazul municipalitatii bulgare si a companiilor de stat a izbucnit in august. Specialistii numesc acest fenomen "sacrificiul coalitiei aflate la guvernare pe altarul UE". Elementul comun in majoritatea cazurilor este ca "semintele" au fost plantate de partidul care s-a aflat anterior la guvernare, condus de Simeon de Saxa-Coburg, iar "roadele" au fost culese de socialisti, cei care conduc actuala coalitie din care face parte formatiunea fostului rege.

Bulgaria, care spera ca va adera la Uniunea Europeana in 1 ianuarie 2007, este supusa unor presiuni puternice pentru eradicarea coruptiei si a delictelor la nivel inalt.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri