Presedintele Statelor Unite Barack Obama propune noi taxe care ii vizeaza pe cei mai bogati americani si care ar urma sa genereze venituri bugetare suplimentare de 320 de miliarde de dolari in urmatorii zece ani, pentru a limita presiunea fiscala asupra clasei de mijloc, relateaza Bloomberg.

Potrivit propunerilor presedintelui Obama, profiturile din investitii ale celor mai bogati 1% dintre americani vor fi limitate in urma noilor taxe, iar transferul de active catre mostenitori va fi mai dificil. Nivelul minim de taxare al veniturilor din capital si dividende ar urma sa creasca la 28% fata de 23,8% in prezent, in conditiile in care, la inceputul mandatului din 2009, taxa se situa la 15%, potrivit Mediafax.

Obama, care isi va promova planul in discursul despre starea natiunii de marti, vrea sa foloseasca o parte din banii rezultati in urma majorarii taxelor pentru extinderea facilitatilor pentru ingrijirea copiilor si pentru educatia superioara. "Ceea ce vedem aici este o usurare a regimului fiscal pentru clasa de mijloc, pentru a putea ataca problema stagnarii salariilor clasei de mijloc", a declarat Harry Stein, director pentru politica fiscala in cadrul Center for American Progress, grup aliniat Partidului Democrat.

Proiectul lui Obama intampina opozitie din partea Congresului controlat de republicani si a lobby-istilor de la Washington, care au reusit in trecut sa blocheze unele proiecte ale presedintelui american, care vizau impozitarea bancilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri