Zeci de mii de ceceni au manifestat luni la Groznii, capitala tarii, impotriva publicarii caricaturilor cu profetul Mahomed, la 12 zile dupa atentatul de la redactia publicatiei satirice Charlie Hebdo, relateaza AFP.

Scandand "Allah Akbar" (Allah este mare), multimea agita pancarte si banderole cu inimi rosii si cu inscriptii in araba prin care isi proclama iubirea fata de profetul Mahomed, conform imaginilor difuzate de televiziunea rusa. "Aceasta este o manifestatie impotriva celor care insulta religia musulmana", a declarat in fata protestatarilor liderul cecen Ramzan Kadirov, langa moscheea gigantica pe care a construit-o in centrul orasului Groznii in memoria tatalui sau, Ahmad Kadirov, noteaza Mediafax.

"Nu vom permite nimanui sa insulte numele profetului", a continuat el, facand referire la caricaturile cu Mahomed publicate de Charlie Hebdo. Kadirov i-a descris anterior pe autorii caricaturilor cu Mahomed drept "persoane fara valori spirituale si morale". El l-a calificat de asemenea pe fostul oligarh rus Mihail Hodorkovski, care a cerut presei ruse sa publice caricaturi cu profetul, drept "inamic al tuturor musulmanilor".

Aproximativ 15.000 de persoane au manifestat deja sambata in Ingusetia, o alta republica musulmana din Caucazul rus, pentru a protesta fata de caricaturile cu Mahomed, apreciind ca presa rusa nu trebuie sa le publice. Daca Rusia a salutat initial marsul istoric organizat pe 11 ianuarie la Paris impotriva terorismului, presa si oficialii rusi s-au delimitat ulterior de solidaritatea mondiala fata de atentatul din 7 ianuarie de la Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri