Premierul ucrainean Viktor Ianukovici a dat asigurari ca autoritatile de la Kiev nu intentioneaza sa revizuiasca pana la finele lui 2006 acordurile de livrare a gazului incheiate la inceputul anului cu Moscova, informeaza Rompres. seful guvernului ucrainean a facut aceasta declaratie in ajunul unei vizite pe care o va efectua in Federatia Rusa si a carei agenda va fi dominata de problema gazului natural. Ianukovici a precizat ca autoritatile ucrainene doresc sa creeze un mecanism transparent pentru importurile de gaz in 2007, astfel incat cetatenii ucraineni si comunitatea internationala sa fie informati cu privire la acestea.

Un acord controversat a fost incheiat in luna ianuarie a acestui an, dupa o criza a gazului, cand Rusia a sistat livrarile catre Ucraina pe fondul refuzului autoritatilor de la Kiev de a accepta o crestere a tarifelor. Acest diferend a afectat livrarile de gaz rusesc catre Europa.

Acordul semnat in ianuarie prevede o dublare a pretului gazului importat din Rusia si Asia Centrala de Ucraina, pentru a ajunge la 95 dolari pe mia de metri cubi in primul semestru din 2006. De asemenea, conform acordului, livrarile sunt asigurate de un intermediar ucraineano-rus, compania RosUkrEnergo, inregistrata in Elvetia si considerata a fi o structura opaca.

Premierul ucrainean Viktor Ianukovici este asteptat marti in statiunea Soci, de pe litoralul rusesc al Marii Negre, unde se va intalni cu seful guvernului de la Moscova, Mihail Fradkov, si probabil si cu presedintele Vladimir Putin.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri