Increderea investitorilor in economia Germaniei s-a imbunatatit in ianuarie pentru a treia luna consecutiv, la cel mai ridicat nivel din februarie 2014, pe fondul ieftinirii petrolului si al deprecierii euro, transmite Wall Street Journal.

Indicele institutului german de cercetare economica ZEW privind asteptarile investitorilor si analistilor a urcat in ianuarie cu 13,5 puncte la 48,4 puncte, depasind estimarile analistilor, care anticipau un nivel al indicelui de 40,3 puncte. Potrivit unui comunicat ZEW, perceptia investitorilor asupra economiei Germaniei nu a fost afectata de recentele tensiuni din pietele financiare internationale, nici de anuntul privind alegerile anticipate din Grecia si de decizia surprinzatoare a Bancii Elvetiei de a abandona plafonul asupra cursului franc/euro, potrivit Mediafax.

Mai mult, scaderea pretului petrolului si deprecierea euro au contribuit la cresterea in continuare a nivelului indicelui, se arata in comunicat. Evolutia indicelui ZEW intareste asteptarile economistilor privind recuperarea economica in Germania. Produsul intern brut al celei mai mari economii europene a urcat cu 1,5% anul trecut, peste estimarile oficiale anterioare.

In ceea ce priveste indicele ZEW pentru perspectivele de crestere economica in zona euro, acesta a crescut in ianuarie cu 13,4 puncte, la 45 puncte. Evaluarile privind climatul economic actual din regiune, desi au ramas in teritoriu negativ, s-au imbunatatit pentru prima data din luna mai a anului trecut, de la 62,8 puncte la 57,1 puncte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri