Membri ai unor militii siite din Yemen au preluat marti controlul asupra complexului in care se afla palatul prezidential din Sanaa, capitala tarii, a anuntat un oficial militar de rang inalt, relateaza AFP.

"Miltii houthi au intrat in complex si jefuiesc arme din depozite", a declarat pentru AFP acest oficial militar. Un cadru houthi, Ali Al-Bukhaiti, a confirmat intr-un mesaj postat pe contul de Facebook ca miscarea Ansaruallah "a preluat controlul asupra complexului prezidential", potrivit Mediafax.

Confruntari armate au fost semnalate si in apropierea resedintei sefului statului, au declarat antor martori, citati de AFP. Confruntari armate violente au fost raportate de catre martori in interiorul complexului prezidential, in contextul in care combatanti din cadrul militiei siite Ansaruallah isi consolidau incercuirea capitalei.

Alti combatanti din cadrul Ansaruallah erau angajati marti in lupte cu militari guvernamentali care protejau resedinta presedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi. Nu se stia daca seful statului se afla in interior.

Tot potrivit acestor martori, confruntarile din acest sector au izbucnit dupa instalarea unor noi baraje de catre membri ai unor militii siite. Cel putin noua persoane au fost ucise, iar alte 67 ranite, luni, in lupte. O serie de ambasade occidentale au fost inchise. Acest ultim val de violente, cel mai grav din ultimele patru luni la Sanaa, a fost provocat de refuzul militiilor siite - cunoscute sub numele de houthi - a unui proiect de Constitutie care le priveaza de accesul la mare.

Sursa foto: shutterstick.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri