Sustinatorii regimului sirian, Armata electronica siriana (SEA), au piratat contul de Twitter al cotidianul francez Le Monde, cu 3,3 milioane de abonati, au constatat in noaptea de marti spre miercuri jurnalistii AFP.

SEA a publicat mai multe mesaje, dintre care unul intitulat "Eu nu sunt Charlie", in care hackerii iau pozitie in favoarea palestinienilor, a Siriei care "este bombardata" si denunta Africa ce "moare de foame si din cauza masacrelor". Miercuri dimineata, in jurul orei 02.00 (03.00 ora Romaniei), contul de Twitter al cotidianului a fost suspendat temporar, noteaza Mediafax.

Piratarea s-a incheiat in jurul orei 03.45, a anuntat Le Monde intr-un mesaj pe Twitter, precizand ca "echipele noastre au preluat de acum controlul" si scuzandu-se "pentru mesajele frauduloase postate in numele nostru". Le Monde a anuntat marti ca a fost victima, duminica si luni, a unui atac informatic al Armatei electronice siriene, care a incercat fara succes sa ii pirateze site-ul si contul de Twitter.

Hackerii au incercat initial sa obtina parola contului de Twitter al Le Monde trimitand e-mailuri frauduloase mai multor jurnalisti ai redactiei. Ulterior, ei au incercat sa publice un mesaj de revendicare pe site-ul Le Monde, dar tot fara succes. SEA nu este la prima incercare de acest fel. In aprilie 2013, acesti sustinatori ai regimului sirian au piratat contul de Twitter al agentiei de presa americane Associated Press @AP, afisand mesajul fals: "Breaking: doua explozii la Casa Alba si Barack Obama este ranit".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri