Barak Obama, presedintele Statelor Unite, a promis, asa cum s-a angajat la inceputul primului sau mandat, ca va depune in continuare eforturi pentru inchiderea inchisorii de la Guantanamo, relateaza AFP.

"Este timpul pentru a termina treaba. Nu imi voi opri eforturile pentru inchiderea" inchisoarii de la Guantanamo, a declarat Barack Obama in discursul despre Starea Natiunii sustinut in fata Congresului, la Washington, potrivit Mediafax.

Barack Obama promite victoria impotriva Statului Islamic

Statele Unite si aliatii sai vor invinge organizatia Stat Islamic (SI), dar lupta va dura mult timp, va declara marti seara presedintele american Barack Obama, potrivit unor fragmente din discursul sau despre Starea Natiunii facute publice de Casa Alba, relateaza AFP. "Acest efort va lua timp. (...) Dar vom reusi", urmeaza sa declare presedintele Statelor Unite, tara care conduce o coalitie internationala formata din aproximativ 60 de state angajate intr-o interventie militara impotriva SI in Siria si in Irak.

In cele doua tari, "leadershipul american, in special puterea noastra militara, este pe cale de a stopa avansul SI", va reafirma Barack Obama, care le va cere oficial alesilor americani sa aprobe interventia militara impotriva Statului Islamic. "In loc de a fi prinsi intr-un nou razboi terestru in Orientul Mijlociu, vom conduce o coalitie larga, care va cuprinde tari arabe, pentru a slabi si, in cele din urma, pentru a distruge aceasta grupare terorista", va repeta Obama, care a exclus, dupa retragerile de trupe din Irak si din Afganistan, posibilitatea de a implica fortele terestre americane intr-un nou conflict regional.

"In aceasta seara, indemn Congresul sa arate lumii ca suntem uniti in aceasta misiune, adoptand o rezolutie care autorizeaza folosirea fortei impotriva SI", urmeaza sa incheie presedintele Statelor Unite. La ora actuala, Washingtonul conduce actiunea armata din Siria si din Irak in baza unor texte adoptate sub George W. Bush, imediat dupa atentatele din 11 septembrie 2001.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri