Primul semestru al 2006 a adus o majorare a castigurilor companiei publice germane de cai ferate Deutsche Bahn, conform cifrelor publicate luni profitul operational a atins suma de 936 milioane de euro, aproape dublu fata de cele 456 milioane inregistrate in 2005.

Grupul german a reusit sa realizeze o buna parte din aceasta crestere din transportul pe distante lungi. Cresterea performantelor transportului feroviar in Germania si logistica internationala au determinat o majorare a cifrei de afaceri cu 19,1%, atingand nivelul de 14,5 miliarde de euro, potrivit datelor citate de NewsIn. Aceasta cifra este majorata si de recenta achizitie a grupului american de logistica Bax Global, fara de care cresterea cifrei de afaceri ar fi fost de numai 8,1%.

Pentru tot anul 2006, grupul estimeaza o cifra de afaceri mai mare de 28,5 miliarde de euro, fata de 25,1 miliarde inregistrate in 2005 si un profit operational (profitul obtinut fara a deduce dobanzile si taxele platite in cursul perioadei) de 1,9 miliarde de euro, comparativ cu nivelul de 1,35 miliarde atins anul trecut.

"Cu aceste rezultate excelente noi construim conditiile economice propice unei privatizari" a precizat, luni, patronul grupului, Hartmut Mehdorn. In mod normal, guvernul ar trebui sa ia, in septembrie, o decizie privind modalitatile de privatizare ale grupului Deutsche Bahn anuntata de multi ani. Procesul nu va incepe insa mai devreme de anul 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri