Liderii formatiunilor europene din care fac parte PLDM, PDM si PL le-au recomandat, marti, la Chisinau politicienilor moldoveni proeuropeni sa se alieze si sa guverneze impreuna, relateaza PRO TV Chisinau, in pagina electronica.

Intrevederea, care a avut loc pe aeroportul din Chisinau, a inceput la ora locala 12.00 (12.00 ora Romaniei) si a durat mai bine de trei ore. Liderii celor trei partide proeuropene din R. Moldova, Vlad Filat (PLDM), Marian Lupu (PDM) si Mihai Ghimpu (PL), au discutat cu reprezentantii Partidului Popular European, Partidului Socialist European si Partidului Liberal Reformator European.

Politicienii de la Chisinau recunosc ca li s-a recomandat sa creeze o alianta PLDM-PDM-PL. "Este adevarat, principalul este cursul european", a declarat liderul liberal-democrat, Vlad Filat. "Au recomandat sa continuam procesul de integrare europeana. Nu am discutat despre un Guvern minoritar, ci despre formarea coalitiei intre aceste trei partide. Astfel vom avea tot sprijinul lor daca vom continua procesul de integrare europeana. Maine (miercuri, n.red.) veti afla rezultatul", a adaugat Vlad Filat.

La randul sau, liderul democrat Marian Lupu a afirmat ca negocierile pentru formarea unei coalitii pro-europene continua, iar pana la prima sedinta a Parlamentului, care va avea loc miercuri, totul va fi clarificat. "Colegii nu au venit pentru a ne cere ceva, pentru ca au dovedit ca nu fac imixtiuni. Nu am discutat despre formatul coalitiei, aceasta ar insemna presiuni, au fost europeni", a explicat Marian Lupu.

Liderul liberal Mihai Ghimpu a recunoscut ca europenii le-au facut unele recomandari cu privire la formarea unei aliante. "Ne-au recomandat, dar decizia ne apartine noua. Alianta trebuie sa fie formata din aceste trei partide. Aici parca fiecare dintre noi a zis da, mai departe vedem. Noi, liberalii, suntem pentru aceasta alianta. Astazi am mai facut un compromis. O sa aflati mai tarziu depre ce este vorba", a afirmat Mihai Ghimpu.

Liderii europeni nu au facut declaratii si au plecat fara a iesi din aeroport. Unul dintre membrii delegatiei a afirmat insa ca este aproape sigur ca va exista o coalitie proeuropeana. "Sunt destul de convins ca nu va fi o coalitie cu comunisti si socialisti. Asta am inteles de la PLDM, PDM si PL. O coalitie cu comunistii ar putea periclita viitorul Republicii Moldova", a declarat Daniel Kaddik. Liderii celor trei partide proeuropene poarta negocieri de sapte saptamani in vederea crearii unei coalitii de guvernare.

Sursa foto: Shutterstock / Chisinau

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri