Estimarile legate de cresterea economica, de 2,1%, pentru zona euro in acest an ar putea cunoaste modificari, dupa ce in al doilea trimestru al anului Franta si Germania au realizat cresteri importante ale PIB
Germania a anuntat, luni, o crestere de 0,9% a Produsul Intern Brut pentru perioada aprilie-iunie 2006, comparativ cu primul trimestru al anului, iar Franta a depasit estimarile, chiar intr-o mai mare masura decat statul german, in conditiile in care previziunile de la sfarsitul saptamanii trecute indicau o crestere a PIB de 1,1-1,2%.

Ambele rapoarte au anuntat cea mai solida evolutie din ultimii cinci ani, Franta si Germania depasind, astfel, Statele Unite, Japonia si Marea Britanie, ca rate de crestere economica, ceea ce intareste previziunile unor rezultate puternice pentru al doilea trimestru in toata zona euro.

Conform analistilor, cresterea economica din al doilea trimestru din statul german ar putea fi cea mai puternica din 2006. Mai mult, noua dezvoltare economica se pare ca se bazeaza nu numai pe exporturi ci si pe constructii si investitii. "Dupa Franta, Italia, Olanda si Belgia, datele din Germania reprezenta al cincilea raport pozitiv, referitor la evolutia PIB, pentru o tara din interiorul spatiului euro", a declarat, preluat de NewsIn, economistul Grupului HVB, Kornelius Purps.

Spania, a patra economie din zona euro, ca rezultate, dupa Germania, Franta si Italia, a mai publicat, luni un raport optimist, care anunta o crestere economica, pentru al doilea trimestru, de 0,9%, raportat la trimestrul precedent.

Ministrul de finante francez, Thierry Breton, a spus ca nu considera necesare noi majorari ale ratelor dobanzilor de catre Banca Centrala Europeana. "Tin sa precizez ca pietele nu au anticipat cresteri puternice ale ratelor, pentru lunile viitoare, deoarece nu este nevoie de acestea", a declarat Breton. Conform lui Breton in Franta cresterea economica va atinge 2,5%, in acest an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri