Judecatorul Sergio Mattarella a fost ales presedintele Italiei, cu 665 de voturi, cu mult peste cele 505 voturi necesare, potrivit rezultatelor oficiale, relateaza AFP.

Atunci cand candidatul sustinut de seful Guvernului Matteo Renzi a atins pragul necesar, numaratoarea difuzata in direct la televiziune s-a oprit pentru cateva minute, timp in care Parlamentul a rasunat de aplauze prelungite, scrie Mediafax.

"Ati facut o treaba buna, presedinte Mattarella! Traiasca Italia!", a scris pe Twitter Renzi, care era la bufetul Camerei Deputatilor la finalul votului.
Mattarella, in varsta de 73 ani, care a ramas timp doua zile inchis in modestul sau apartament situat la doi pasi de palatul prezidential, a fost vazut urcand intr-un Fiat Panda gri. Potrivit presei italiene, el a mers la fiica sa pentru a astepta impreuna rezultatele.

Noul presedinte va putea depune juramantul chiar de la inceputul saptamanii viitoare, potrivit presei italiene. Presedintele Italiei are in general atributii onorifice, dar el joaca un important rol de arbitru in caz de criza politica, ceea ce s-a intamplat de multe ori in ultimii ani. Predecesorul sau, Giorgio Napolitano, care va implini 90 de ani in 2015, a demisionat la inceputul lui ianuarie, inainte de incheierea celui de-al doilea mandat, din cauza varstei inaintate.

Sursa foto: Shutterstock / Italia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri