Compania germana E.ON si-a imbunatatit previziunile pentru veniturile pe anul 2006, publicand, marti, o serie de estimari care depasesc rezultatele de operare pentru primul semestru si a caror evolutie se datoreaza cresterii preturilor la electricitate si la gazele naturale.

E.ON, a doua companie europeana, in raport cu valoarea de piata, dupa cea franceza, EDF, a anuntat ca profitul operational estimat, pentru 2006, ar depasi nivelul inregistrat in 2005, reprezentantii gigantului german inlocuind exprimarea "crestere usoara", dintr-o previzine anterioara, cu cea de "crestere".

Veniturile, inaintea deducerii taxelor si ratelor dobanzilor, ajustate si pentru efecte mai putin previzibile, au crescut pana la aproape cinci miliarde de euro, echivalentul a peste sase miliarde de dolari, in primele sase luni, raportat la cele 4,27 miliarde de euro, suma inregistrata anul trecut.

Un sondaj Reuters, efectuat de catre 19 analisti economici, a relevat o estimare medie de 4,63 de miliarde de euro, pentru venitul brut al companiei, in conditiile in care aprecierile individuale ale acestora s-au aflat intre 4,49 si 4,87 miliarde de euro. "Rezultatele sunt impresionante", a apreciat analistul de la MM Warburg, Nils Machemehl, care a adaugat ca latura producatoare de gaz a E.ON, grupata, in mare masura, in filiala Ruhrgaz, a beneficiat in urma cresterii pretului gazelor naturale si a volumelor tranzactionate, ale acestei resurse energetice.

Actiunile E.ON au recuperat pierderile precedente, iar cotatiile a crescut cu 0,6%, pana la peste 92 de euro pe unitate, in dimineata zilei de marti. Compania germana si-a imbunatatit estimarile si in ceea ce priveste filiala sa paneuropeana pentru gaz, anticipand, in consecinta, "o crestere semnificativa" a profitului anual de operare, spune raportul companiei, in paralel cu estimarile anterioare care anuntau o simpla "crestere".

Profitul net al E.ON pentru primul semestru al anului a fost de 2,83 de miliarde de euro, comparativ cu previziunile medii, care erau de 2,87 miliarde de euro. Estimarile care au dat aceasta medie s-au situat intre limitele de 2,52 si 3,36 de miliarde de euro.

Actiunile E.ON s-au apreciat cu 11%, de la inceputul anului, crestere inferioara celei a concurentului sau, compania germana RWE, ale carei actiuni au inregistrat o crestere a valorii de 15%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri