Pretul mancarii creste masiv in Rusia, pe masura ce inflatia continua sa creasca, insa pretul unei „bauturi traditionale”, votca, se reduce. Motivul? Concurenta din partea bauturii spirtoase „home made”, cunoscuta in Romania ca tuica.

Guvernul Rusiei a redus pretul minim al votcii, in incercarea de a opri oamenii din consumul de tuica; populatia incearca prin toate mijloacele sa economiseasca bani, asa ca au inceput din ce in ce mai mult sa prefere bauturile facute in casa, conform unor rapoarte din presa ruseasca.

Pretul minim al votcii a fost redus la 185 de ruble (2,70$), de la 220 de ruble, echivalentul a 16%. Pretul minim al bauturii a fost setat pentru prima oara in 2009. In 2014, pretul a fost ridicat de la 89 de ruble (1,20$) la 199 de ruble (2,80$), inainte sa ajunga la recordul de 220 de ruble (3,16$), pe jumatate de litru, scrie CNBC.

Scaderea pretului vine pe masura ce criza economica din Rusia incepe sa fie din ce in ce mai aprig resimtita de populatie, iar preturile in urcare ii obliga pe din ce in ce mai multi sa se intoarca catre tuica.

Consumul acestei din urma bauturi a crescut „cu pana la 65%” de cand guvernul a impus un pret minim pentru votca. Productia de votca a scazut cu 22% in 2014, conform agentiei locale de statistica, Rosstat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri