Presedintele francez, Francois Hollande, a declarat joi seara ca Franta nu va livra navele Mistral Rusiei in urma armistitiului incheiat la Minsk, asa cum a scris presa rusa, apreciind ca deocamdata "nu sunt intrunite conditiile", relateaza Les Echos in editia electronica.

Presa rusa a scris ca, in urma acordului de incetare a focului in estul Ucrainei incheiat joi la Minsk, dupa negocieri intre liderii Rusiei, Ucrainei, Frantei si Germaniei, Parisul ar putea autoriza livrarea celor doua nave Mistral comandate de Rusia si a caror vanzare a fost suspendata in noiembrie, noteaza Mediafax.

Francois Hollande, prezent la summitul Uniunii Europene de la Bruxelles, a dezmintit insa aceasta informatie, apreciind ca "deocamdata nu sunt intrunite conditiile". "Sper ca vor fi intr-o zi (...). Este clar ca daca se rezolva totul (pentru reglementarea crizei ucrainene-n.r.) vor fi luate masuri la nivel european pentru a reduce sanctiunile" adoptate impotriva Rusiei, a declarat Hollande, la finalul summitului. "Franta se va putea inscrie in acest proces (...), dar inca nu suntem acolo", a adaugat Francois Hollande.

Franta a decis in noiembrie 2014 sa suspende livrarea celor doua nave Mistral Rusiei, din cauza actiunilor intreprinse de Moscova in Ucraina. Hollande a formulat atunci doua conditii pentru livrare: un armistitiu respectat de toate partile si o dovada tangibila privind reglementarea politica a conflictului din Ucraina.

Contractul dintre Franta si Rusia a fost semnat in 2011, in timpul mandatului presedintelui Nicolas Sarkozy, si prevede furnizarea a doua portelicoptere in schimbul sumei de 1,2 miliarde de euro.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri