Aproximativ doua treimi din populatia Turciei poseda un telefon mobil, o cifra semnificativ mai mare decat numarul de linii telefonice fixe din aceeasi tara, a anuntat, miercuri, autoritatea de reglementare a sectorului telecomunicatiilor.

Potrivit cifrelor oficiale citate de Rompres, in anul 1994 cand a fost lansata prima retea de telefonie mobila din Turcia doar 80.000 de persoane din aceasta tara puteau sa-si permita luxul unui telefon mobil, in timp ce la sfarsitul lui 2005 cifra a crescut la 44 de milioane posesori de telefoane mobile (dintr-o populatie totala de 73 milioane locuitori). Autoritatile de la Ankara prognozeaza ca in anul 2011 un numar de 54,5 milioane turci vor dispune de un telefon mobil.

Tendinta crescatoare inregistrata de telefonia mobila contrasteaza cu situatia din sectorul telefoniei fixe. Numai in perioada 2004-2005, numarul de linii telefonice fixe din Turcia a scazut de la 19,1 la 18,9 milioane abonamente, ceea ce inseamna ca in prezent in Turcia exista, in medie, o linie telefonica fixa la fiecare patru locuitori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri