Armata ucraineana si insurgentii prorusi au efectuat sambata un schimb consistent de prizonieri, in virtutea Acordului de la Minsk, intrat in vigoare pe 15 februarie, informeaza International Business Times.

La o saptamana de la intrarea in vigoare a armistitiului, care nu este inca respectat in totalitate, rebelii separatisti au eliberat 139 de militari ucraineni, in timp ce armata ucraineana a transferat 52 de combatanti separatisti, noteaza Mediafax. Presedintele prooccidental Petro Porosenko a confirmat schimbul de prizonieri, catalogandu-i drept "eroi" pe militarii eliberati, dintre care unii erau raniti grav.

Potrivit unor surse militare ucrainene, insurgentii separatisti au inceput retragerea armamentului greu in spatele liniei de front stabilita in virtutea Acordului de la Minsk. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014, s-a soldat pana in prezent cu peste 5.700 de morti.

Statele Unite ar putea impune noi sanctiuni Rusiei

Secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat ca Rusia risca noi sanctiuni daca nu va facilita respectarea armistitiului in estul Ucrainei, in vigoare din 15 februarie. "Acordul de la Minsk nu este deschis interpretarilor. Nu este vag, nu este optional. Prevede incetarea totala a ostilitatilor din data de 15 februarie, acces deplin al observatorilor OSCE (Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa) in zona de conflict si retragerea armamentului greu", a spus John Kerry dupa intrevederea pe care a avut-o cu ministrul britanic de Externe, Philip Hammond.

"Dar sunt convins ca Rusia va incepe sa isi adreseze semne de intrebare daca vor fi adoptate noi sanctiuni. Si pot fi adoptate in continuare sanctiuni grave, cu impact profund negativ asupra economiei ruse", a adaugat seful diplomatiei americane.

"Daca incalcarile Acordului de la Minsk vor continua, in mod clar vor exista consecinte, inclusiv unele care vor exercita presiuni asupra economiei Rusiei, care deja este afectata", a insistat John Kerry. "Presedintele Barack Obama va stabili in urmatoarele zile ce masuri suplimentare pot fi luate ca reactie la incalcarea armistitiului", a subliniat John Kerry.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri