Militantul gruparii Stat Islamic cunoscut ca "John Jihadistul", care a aparut in mai multe inregistrari video cu decapitarea unor ostatici occidentali, a fost identificat, relateaza BBC News Online.

Potrivit BBC, "John Jihadistul" este un cetatean britanic nascut in Kuwait, Mohammed Emwazi, in varsta de aproximativ 25 de ani, care locuia in vestul Londrei si era cunsocut de serviciile de securitate britanice.

Serviciile britanice au decis anterior sa nu dea publicitatii identitatea acestuia, din motive operationale.
Emwazi a aparut prima data intr-o inregistrare video in august 2014, in care parea sa il ucida pe jurnalistul american James Foley.

Ulterior, el a aparut in inregistrarile video care au prezentat decapitarea jurnalistului american Steven Sotloff, a angajatului umanitar britanic David Haines, a taximetristului britanic Alan Henning si a angajatului umanitar american Abdul-Rahman Kassig, cunoscut si ca Peter.

In aceste inregistrari, militantul aparea imbracat intr-o roba, cu o masca neagra care ii acopera toata fata, cu exceptia ochilor si a nasului. Vorbind cu un accent britanic, el critica puterile occidentale apoi punea un cutit la gatul ostaticilor, parand ca incepe sa taie, inainte ca filmarea sa se opreasca. Ulterior, erau aratate cadavrele decapitate ale victimelor. Luna trecuta, militantul a aparut intr-o inregistrare video cu ostaticii japonezi Haruna Yukawa si Kenji Goto, cu putin timp inainte de a fi ucisi.

Ostatici eliberati de gruparea extremista Stat Islamic au afirmat ca acesta era unul dintre cei trei jihadisti britanici care ii pazeau pe occidentalii rapiti in Siria. Cei trei britanici au fost numiti "John", "Paul" si "Ringo" de ostatici si erau cunoscuti impreuna ca "the Beatles".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri