Leonard Nimoy, actorul american care l-a interpretat pe comandantul Spock in serialul "Star Trek", a murit vineri la varsta de 83 de ani, relateaza New York Times..

Nimoy a fost internat in spital, saptamana trecuta, dupa ce s-a plans de "dureri severe in zona pieptului". El suferea de boala pulmonara obstructiva cronica (care duce la insuficienta respiratorie) si a fost dus cu ambulanta la spitalul UCLA Medical Center din Los Angeles, dupa ce s-a plans de dureri in piept, pe 19 februarie, relateaza Mediafax.

Actorul, care este cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul SF "Star Trek", a fost internat de mai multe ori in ultimele luni, iar anul trecut a fost vazut in New York intr-un scaun cu rotile si folosind un aparat de asistenta respiratorie. Nimoy a anuntat, in februarie 2014, pe Twitter, ca a fost diagnosticat cu boala pulmonara obstructiva cronica, in pofida faptului ca a renuntat la fumat in urma cu peste 30 de ani. El i-a incurajat pe fanii sai sa isi ingrijeasca sanatatea.

"M-am lasat de fumat in urma cu 30 de ani. n-a fost destul de repede. Am boala pulmonara obstructiva cronica. Bunicul va spune sa renuntati la fumat acum. LLAP (live long and prosper, salut al personajului Spock din "Star Trek")", a scris Nimoy pe Twitter, in urma cu un an. Boala pulmonara obstructiva cronica este un termen folosit pentru un numar de maladii care afecteaza plamanii, inclusiv emfizem si bronsita cronica. Boala afecteaza milioane de oameni la nivel global.

Leonard Nimoy, nascut in orasul american Boston, a devenit celebru cu rolul personajului Spock, un ofiter pe jumatate om, pe jumatate vulcanian, de pe nava spatiala Enterprise, devenit ulterior comandant al acesteia, in serialul de televiziune "Star Trek" si in lungmetrajele SF inspirate din acesta. Actorul american a aparut cel mai recent in aceasta franciza anul trecut, in filmul "Star Trek Into Darkness", regizat de J.J. Abrams.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri