Presedintii Frantei - Francois Hollande, Ucrainei - Petro Porosenko si Rusiei - Vladimir Putin si cancelarul Germaniei - Angela Merkel au purtat o conversatie telefonica, luni, in cadrul careia au constatat "progrese" in implementarea Acordului de la Minsk, relateaza Le Figaro.

Cei patru lideri din "formatul Normandia" au "examinat punerea in aplicare a pachetului de masuri adoptat pe 12 februarie la Minsk" pentru solutionarea conflictului militar din estul Ucrainei, a anuntat Presedintia Frantei intr-un comunicat, potrivit Mediafax. "Au fost constatate progrese, dar situatia trebuie ameliorata", arata Elysee.

Francois Hollande, Petro Porosenko, Vladimir Putin si Angela Merkel "au convenit sa solicite OSCE (Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa) sa joace un rol mai direct, cu scopul ameliorarii aplicarii incetarii focului si retragerii armelor grele" din estul Ucrainei. De asemenea, cei patru lideri vor cere OSCE "sa faca un raport zilnic" asupra punerii in aplicare a acestor prevederi.

"Eliberarea unor prizonieri si ajutorul umanitar trebuie facilitate in relatie cu CICR (Comitetul International al Crucii Rosii)", se mai arata in comunicatul difuzat de Elysee. Potrivit Presedintiei Frantei, "reprezentanti ai Ministerelor (francez, ucrainean, rus si german) de Externe se vor reuni vineri pentru a discuta pe marginea aplicarii pachetului de masuri adoptat la Minsk".

Sursa foto: Agerpress

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri