Administratia Barack Obama il indeamna pe premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, sa nu dezvaluie informati secrete despre programul nuclear iranian in cursul controversatului discurs din Congresul Statelor Unite, relateaza CNN.

Presedintia Statelor Unite nu stie cu certitudine ce informatii sensibile ar putea dezvalui Netanyahu, dar oficiali israelieni au avertizat ca premierul Israelului ar putea oferi detalii despre negocierile dintre marile puteri si Iran pe tema programului nuclear, noteaza Mediafax.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a avertizat ca dezvaluirea unor informatii sensibile ar afecta negocierile pe tema programului nuclear iranian, intrate intr-o etapa cruciala. "Dezvaluirea unor informatii sensibile ar trada increderea intre aliati si ar fi incompatibila cu comportamentul unor aliati de incredere", a atras atentia Josh Earnest, purtatorul de cuvant al Presedintiei SUA.

Presedintele Barack Obama a declarat luni ca Benjamin Netanyahu a mai avut atitudini eronate fata de initiative diplomatice, subliniind ca premierul israelian a facut "tot felul de acuzatii care nu s-au dovedit adevarate" despre negocierile cu Iran. Benjamin Netanyahu a fost invitat de presedintele Camerei Reprezentantilor, John Boehner, sa rosteasca un discurs in Congresul SUA, Casa Alba criticand initiativa.

Sursa foto: Gage Skidmore via Flickr

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri